RIB boot staat voor Rigid inflatable boat. Even beter uitgelegd betekent het een rubberboot met een stevige romp. Het is eigenlijk een soort mengelmoes tussen een gewone boot en een rubberboot. Hierdoor is een RIB boot ideaal om te watersporten met het hele gezin. Net wat meer comfort dan een gewone rubberboot en lekker scherp geprijsd. De RIB boot is daarom een lekker hollands kado omdat er geen land is waar er zoveel mogelijkheden om te watersporten. Om u wat meer inzicht te geven in de mogelijkheden met deze boot geven we u met dit blog wat meer informatie waar u zoal op moet letten bij de aanschaf van een RIB boot.

RIB boot plaatje

Wat zijn de mogelijkheden in de maten met de RIB boot?

De diversiteit in maten is groot met de RIB boot. Er is een boot beschikbaar vanaf 2,50 m. De grootste zijn behoorlijk groot. Reddingsdiensten werken ook vaak met deze3 boot. Dit omdat het gewicht aanzienlijk lager is dan een normale boot. Dit zorgt er voor dat deze boot stabieler is, behendig en minder brandstof gebruikt. Hierom is een dergelijke boot bij uitstek geschikt voor reddingsbrigades.  De kleinere maten hebben vaak geen opbouw en zien er uit als normale rubberboten met een stevige onderkant. De grotere formaten kunnen ook op een opbouw hebben of hebben een stuurinrichting. De kleinere formaten hebben meestal de mogelijkheden voor een buitenboordmotor. De grotere RIB boot kan vaak een inbouwmotor hebben.

De eigenschappen van een RIB boot

Door de rubber tubes en de harde romp heeft de RIB boot het zwaartepunt heel laag liggen. Hierdoor zijn de vaareigenschappen superieur en uitermate geschikt voor ruig water. De tubes van deze boot hebben ook nog eens een dempende werking. Het dempt de klap op het water maar ook het geluid. Hierdoor is het veel comfortabeler varen op ruig water. Daarnaast is het ook voor de beginnende vaarder een ideale boot. De de tubes die aan de buitenkant zitten, kan deze boot goed tegen een stootje. Wat ruw aanleggen betekent niet gelijk schade aan de boot of aan de boot waar je wat ruw bij aanlegt. Kortom de RIB boot is een zeer toegankelijke boot om mee te gaan watersporten. De prijs is scherp, het vaarcomfort is ideaal en ze kunnen heel goed tegen een stootje. Een perfect lekker hollands kado om heerlijk mee te genieten in de nederlandse wateren.