Ga je een dagje naar de hoofdstad? Je kunt er dan voor kiezen om te gaan winkelen, aapjes kijken in Artis, of een museum bezoeken. Een museum in Amsterdam is niet alleen interessant, maar ook ontzettend leuk. Het Moco museum, kort voor Modern Contemporary, biedt tentoonstellingen van uiteenlopende moderne kunstenaars. Op dit moment zijn er tentoonstellingen van Banksy en Dalí te zien. Videokunstenaar Irma de Vries, installatiekunstenaar Maya Hayuk en street artists Kaws en Os Gemeos staan nog op het artistieke verlanglijstje van de eigenaren van Moco museum Amsterdam. Voor kunstliefhebbers is dit museum in Amsterdam een must-see!

Modern museum Amsterdam

Het Van Gogh museum Amsterdam en het Rijksmuseum tonen collecties van de grote Hollandse meesters. De kunstwereld blijft zich echter ontwikkelen. Bij iedere historische periode horen andere werken die alles wat in de maatschappij speelt weerspiegelen. In het Moco museum Amsterdam zijn de grote en opkomende namen uit de beeldende kunst van deze en de afgelopen eeuw te zien. Om de kunst te ondersteunen wordt gebruik gemaakt van educatieve toelichting en bijpassende muziek. Dit maakt de ervaring met deze kunststroming compleet.

Banksy tentoonstelling

Het museum is gevestigd in een prachtig monumentaal pand aan het Museumplein in Amsterdam, broedplaats van de internationale kunstwereld. Het museum is gevestigd in een ruim 100 jaar oude villa en ingericht door interieurontwerper Piet Boon. Als eerste museum ter wereld opende Moco Museum Amsterdam zijn deuren voor een tentoonstelling van de vermoedelijk Britse kunstenaar Banksy. Banksy staat bekend om zijn controversiële en maatschappijkritische street art. De Banksy tentoonstelling is door verschillende kunsteigenaren samengesteld, om zo een compleet beeld van de werken van deze kunstenaar te kunnen tonen.

Compleet dagje uit

Voor een ultiem dagje museum in Amsterdam kun je ook de omliggende musea bezoeken. Het Van Gogh museum, maar ook het stedelijk museum en het Rijksmuseum liggen op een steenworp afstand. Of neem eens een kijkje bij het FOAM-museum Amsterdam, waar fotografiewerken tentoongesteld worden. Centraal gelegen in het zuidelijk deel van het centrum zijn ook de grachtengordel, winkelstraatjes en restaurants vanaf Moco Museum Amsterdam in de buurt. Het Moco Museum Amsterdam is een toegankelijk museum dat voor iedere geïnteresseerde boeiend kan zijn. Voor beginnende kunstliefhebbers zijn de collecties herkenbaar, maar voor de museumbezoeker die bekend is met de moderne kunst is er toch voldoende diepgang. Moco museum Amsterdam is zeven dagen per week geopend voor bezoekers.