Een studentenkamer is vaak niet erg ruim. Je zult moeten schipperen met de ruimte. Een hoogslaper in je studentenkamer is daarom een prima oplossing. Zo’n hoog bed is misschien wat lastig als je wat gedronken hebt, maar over het algemeen zul je er erg blij mee zijn. Want een hoogslaper maakt dat je veel meer vrije vloerruimte hebt in je kamer. Dus meer ruimte om je kleren te laten slingeren en vieze borden en ander afval te laten staan. Gekkigheid natuurlijk. Maar een hoogslaper is ├ęcht de oplossing voor de kleinbehuisde student.

Een hoogslaper is multi-functioneel

Allereerst is een hoogslaper natuurlijk gewoon een bed. En slapen zal een belangrijk onderdeel van je studententijd zijn. Je kiest zelf het matras dat het best bij jouw lijf past en natuurlijk ook het dekbed, de kussens en het dekbedovertrek. Maar een hoogslaper is echt meer dan een bed alleen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen om je bureau er onder te plaatsen. Zo heb je, op je eigen kamer, een rustige plek om aan je huiswerk en andere opdrachten te werken. Ook kun je er voor kiezen om juist je kledingkast onder je bed te zetten. Zo hou je ruimte over om op een andere plek in je (kleine) kamer je bureau neer te zetten.
Hoogslaper

Een bank of slaapbank onder je hoogslaper

Wanneer je geen stapelbed in je studentenkamer wilt, maar wel met enige regelmaat vrienden of andere studenten over de vloer hebt is het plaatsen van een bank of slaapbank onder je hoogslaper een perfecte oplossing. Je vrienden en medestudenten hoeven niet op je bed te zitten, maar kunnen gewoon op de bank met hun biertje en snacks. Ook videogames spelen en films kijken gaat toch fijner vanaf een bank dan vanaf bed. En als ze willen blijven slapen dan klap je gewoon de slaapbank uit. Je moet alleen oppassen dat je niet per ongeluk op je gasten gaat staan als je uit bed klimt.

Een hoogslaper kinderachtig? Echt niet!

Denk je bij een hoogslaper aan je eigen oude kinderkamer? Niet nodig hoor. Ook deze bedden zijn in volwassen designs te verkrijgen. En als je kiest voor een houten ombouw, dan is er met een verfje en een kwast zo je eigen sfeer van te maken. Je kunt je bed dan zo “volwassen” maken als je zelf wilt. Alleen al door het gebruik van een mooi dekbedovertrek. Al zou ook een boomhutbed op menig studentenkamer niet misstaan.