De textielkunst wordt vaak vergeten. Dat is jammer, want het is juist ontzettend veelzijdig en mooi. Niet alleen in de traditionele kunstvorm waarbij op stof een afbeelding wordt gemaakt doormiddel van kleur- en stof verschil en borduursels, maar ook op heel veel nieuwe moderne manieren. Zo kan je met rollen canvas stof veel meer doen dan je denkt. Je bestelt of koopt gewoon een mooi stuk canvas stof in een kleur die je mooi vindt, effen of met een vrolijk patroontje. Dan kun je er van alles mee doen, en je creativiteit eens helemaal naar buiten laten komen op manieren die je nooit had verwacht!

Canvas stof voor stoelbekleding

Met canvas stof kun je eigenlijk alles wel opfleuren. Als je een mooie rol canvas stof bestelt kun je er je strandstoel, regisseursstoel, een leuk krukje of bijvoorbeeld de kussens van je eettafel stoelen leuk bekleden. Door overal dezelfde details terug te laten komen door verschillende stoffen in dezelfde tinten of patronen te gebruiken creƫer je mooie samenhang in je huis, kamer of kantoor. En als je eens een keer wat nieuws wil is het niet moeilijk om de stof te verwisselen!

Fleur je tuin op met canvas stof

Niet alleen binnenshuis, maar ook buiten in je tuin kun je canvas stof gebruiken om de boel wat vrolijker te maken. Zeker als je bijvoorbeeld een tuin hebt die weinig zon vangt is het al snel moeilijk om deze wat meer op te fleuren, vooral in seizoenen dat er geen of weinig kleurrijke bloemen en planten groeien. Je kunt een leuke stof uitzoeken en iets moois maken op je lounge set, zelf nieuwe tuinkussens maken voor in de tuinstoelen, een mooi ligbed of een hangmat – noem maar op, er zijn oneindig veel manieren om jouw tuin mooier te maken met canvas stof.

Hoe werkt canvas stof?

Het is ontzettend simpel om met canvas stof aan de gang te gaan. Doordat er veel brede rollen verkrijgbaar zijn kun je gewoon de lengte van de stof gebruiken en hoef je alleen het begin en einde af te werken. De zijkanten zijn al mooi afgewerkt om het je allemaal wat makkelijker te maken. Zo heb je binnen een handomdraai een heel nieuw uiterlijk voor je strandstoel of eetkamerstoel. En als je de smaak echt te pakken hebt kun je ook aan grotere projecten gaan beginnen en bijvoorbeeld een leuke speeltent voor de kinderen maken, je eigen kledingstuk of een hangmat voor in de tuin. Met canvasstof zijn de opties oneindig!