Wanneer je in een flat- of bovenwoning woont heb je soms geen idee wie er voor je deur staat. Een spionnetje in de deur kan dan helpen, maar met een beveiligingscamera heb je pas echt goed zicht. Zo weet je dankzij de beveiligingscamera precies wie er voor je deur staat. Nu is dat heel handig als je toevallig in wat minder legale zaken doet, maar een beveiligingscamera is ook – juist! – geschikt voor mensen die zich gewoon veilig willen voelen in hun eigen huis. Door de deur niet te hoeven openen voor mensen die je niet kent, voorkom je dat ongenode gasten zomaar binnen stappen.
Beveiligingscamera

Voorkom een woning overval met een beveiligingscamera

Je hoort tegenwoordig steeds meer verhalen over woning overvallen. Helaas worden 9 van de 10 overvallers binnen gelaten door de bewoner zelf. En dat is natuurlijk extra zuur! Wanneer je een goed werkende beveiligingscamera installeert, of laat installeren, voorkom je al gauw veel ellende. En mocht het toch mis gaan, dan kun je altijd nog met de beelden naar de politie. De beelden van een goede beveiligingscamera zijn van dusdanige kwaliteit dat gezichten er prima op herkend kunnen worden. Dat weten potentiƫle overvallers en inbrekers ook. Daarom zullen zij zich wel twee (of meer) keer bedenken voor ze een pand proberen in te komen waar een beveiligingscamera hangt.

Een beveiligingscamera in je huis

Ook in je huis kun je een of meer beveiligingscamera’s plaatsen. Zeker wanneer je je camera’s combineert met een goed alarm zul je je veiliger voelen wanneer je niet thuis bent. Je kunt met een gerust hart de deur achter je dicht trekken (en op slot doen)! Je zet het alarm en de camera’s aan op het moment dat je de deur uit stapt. Zodra er iemand je huis binnen komt als jij er niet bent zul je gewaarschuwd worden. Je kunt zelfs het alarm en de beelden ook naar een beveiligingsbedrijf laten gaan. Je hoeft dan zelf niet te controleren of er nog ergens ongenode gasten zijn.

Plezier met een beveiligingscamera

Je kunt overdag, via je mobiel, je huisdieren in de gaten houden als je een camera hebt geplaatst. Je wilt eigenlijk niet weten wat die beesten allemaal uitvreten als je er niet bent. Ze hebben een compleet ander leven. Je ziet je katten achter vliegen aanjagen en je hond? Die ligt ineens prinsheerlijk op de bank in plaats van in zijn mand. Zodra je je sleutel in het slot doet, zijn ze weer “braaf”.